2009. november 30., hétfő

Házhoz jönnek

A szülőknek nincsen idejük bevásárolni. Ha lenne, akkor azt az időt inkább a gyerekekkel töltik. Mióta itt vagyok, egyetlen egyszer mentek el szupermarketbe, egyébként pedig minden házhoz jön.

A Fresh direct heti egyszer jön. Csengetnek az ajtón, majd mikor kinyitom, egy halom telepakolt kartondobozzal találom magamat szemben. A mama interneten beikszeli ami kell, estére pedig leszállítják.

A mama esténként főz vacsit. De van, hogy mégse. Például heti egyszer japán vacsi van, ezt természetesen rendeli a mama.

Tegnap kínait rendeltek, és az előbb jött be a papa a szobámba, hogy jó lesz-e ma estére mexikói. Tegnap előtt pont mexikóit vacsiztam Philadelphia-ban, de jöhet megint. Imádom!

Ami még házhoz jön, az a fodrász. Szegény gyerekek, nehogy egy idegen helyre(fodrászat) kelljen beülniük hajat vágatni. Óvjuk a picik lelkét, inkább jöjjön házhoz a fodrász. Kis utazótáskával megérkezik, leterít a földre egy nagy műanyag fóliát, közepére tesz egy széket, arra a gyereket, majd hajvágás....

Az amerikaiak igyekezek mindent leegyszerűsíteni. Azért a fodrászt nem hívnám házhoz, de a vacsirendeléseket kifejezetten élvezem. Tetszik, hogy náluk teljesen természetes dolog, hogy japán, kínai vagy mexikói vacsit esznek. És ezek nem egy-egy alkalmak, hanem rendszeres dolgok.

1 megjegyzés:

  1. nekem otthon mo-n is házhozjön a fodrászom...
    jólvan ott a trükk, hogy a volt oszt társam az, és nincs szalonja ...ésmég ingyen is van :P

    VálaszTörlés